Gezond en fit de winter door? Makkelijker dan je denkt!
Kiwi’s zijn de ideale snack voor meer vitaliteit tijdens de winter
Tijdens de winter moeten we soms moeite doen om gezond en fit te zijn. Korte dagen, weinig zonlicht, koud en kil weer, gure wind, regen,… hebben een nefaste invloed op ons energieniveau. Maar dat is geen excuus om lekker in de zetel te blijven liggen. Je voelt je immers een pak fitter wanneer je in beweging bent en gezond eet. Het eten van fruit wordt in alle seizoenen aangeraden, maar vooral in de winter is dat uitermate belangrijk. Kiwi’s zijn de ideale power snack voor een winter vol vitaliteit.
Bewegen geeft meer energie en vitaliteit
Bewegen is belangrijk. Dat weten we ondertussen allemaal. Bewegen heeft een positieve invloed op onze hersenen. Wanneer we bewegen maakt ons lichaam endorfine aan, een stofje dat ervoor zorgt dat ons energieniveau flink toeneemt. Helaas besteedt nog geen 4 op 10 Belgen van 15 jaar en ouder minstens 30 minuten per dag aan (matige) lichaamsbeweging[1]. Regelmatig bewegen biedt nochtans een reeks gezondheidsvoordelen:
- Het vergroot je weerstand
- Het verlaagt je bloeddruk
- Het werkt preventief tegen chronische ziekten zoals bijv. diabetes type 2
- Het vermindert je vetpercentage
- En het is het beste middel tegen de winterblues
Beweeg … ook tijdens die lange wintermaanden
Laat die lange, donkere wintermaanden je dus niet weerhouden om voldoende te bewegen. Er zijn veel slimme manieren om tijdens de winter buiten actief te zijn: denk maar aan tuinieren, spelen met je kids, een fikse wandeling maken met je hond of je auto wat verder parkeren van je favoriete winkelcentrum. Of mag het ietsje meer zijn? Kies dan gerust voor een stevige winter workout. Lopen bijvoorbeeld helpt tegen de winterblues, een stemming die tijdens de wintermaanden wel eens de kop durft opsteken. Geen zin om tijdens die korte, koude dagen alleen te sporten? Een personal coach kan je motiveren om het maximale uit je winter workout te halen.
Combineer je winter workout met een power snack: wat dacht je van kiwi’s?
Bravo. Je mag jezelf best feliciteren voor de geleverde inspanning. Na je workout, komt de honger en verdien je echt wel een power snack. Kiwi’s bijvoorbeeld leveren een krachtige mix van vitamines, mineralen, vezels en antioxidanten en zijn dus een ideale snack. Bovendien hebben ze een lage glycemische index en houden ze je bloedsuiker onder controle. Bye bye hongergevoel.
Wist je dat?
Tijdens een (intense) workout verliest je lichaam voedingsstoffen zoals vitamine C en kalium. Kiwi’s zitten niet alleen boordevol vitamine C (zelfs meer dan sinaasappels)*; ze bevatten ook bijna net zoveel kalium als een banaan[2] [3]. Kalium gaat verloren met ons zweet. Het helpt niet alleen de vloeistoffen in je lichaam in balans te houden, het is ook noodzakelijk om je spieren te doen samentrekken.
Probeer snel deze heerlijke #winteractive recepten met Zespri kiwi’s
De Zespri Smoothiebowl (banaan, Zespri Green kiwi’s, spinazie, limoen en kokoswater) is bijvoorbeeld een heerlijke snack boordevol groene kiwi’s die razendsnel je voorraad vitamine C en kalium weer aanvult. Zin in meer? Ontdek vlug de andere #winteractive recepten met kiwi’s in bijlage!
###
Voor meer informatie, gelieve contact op te nemen met:
Magalie De Bruyn
Account Executive Ketchum Brussels
Scheldestraat 122 Rue de l’Escaut BE-1080 Brussel/Bruxelles
+32 (0)474 41 86 09
Over Zespri
De Zespri groep (Zespri Group Limited) is in handen van een 2700-tal Nieuw-Zeelandse kiwiboeren. Zij staan in voor het telen van Zespri kiwi’s, volledig in lijn met ons kwaliteitssysteem. Naast het hoofdkantoor in Berchem (België), heeft Zespri Europa een uitgebreid netwerk van lokale verkoop- en marketingspecialisten, in de belangrijkste Europese landen. Zo werkt Zespri globaal, maar tegelijk lokaal. De Zespri kiwi’s komen toe in drie Europese havens: Zeebrugge (België), Tarragona (Spanje) en Porto Vado (Italië). Zespri heeft vestigingen wereldwijd: van Nieuw-Zeeland, Europa en Noord-Amerika tot Azië.
[1] Nationale gezondheidsenquête 2013 https://his.wiv-isp.be
[2] Nationale voedingsdatabase van de USDA als standaardreferentie (editie 28) 2015.: https://ndb.nal.usda.gov/ndb/
[3] Ministerie van Gezondheid van Nieuw-Zeeland. New Zealand FOODfiles 2014. Version 01: wwwfoodcomposition.co.nz/