Vitaal de zomer in met een 14-daagse kiwi-uitdaging

Tatiana Silva stelt ‘Doe de Zespri boost’ voor, ​ een mobiele app die zorgt voor extra energie

Berchem, 18 juni 2014 – Zespri® lanceert zijn mobiele applicatie ‘Doe de Zespri boost’. De kiwiproducent  daagt de consument uit om gedurende veertien dagen elke dag minstens één kiwi te eten en zo de positieve effecten van kiwifruit op de vitaliteit te ervaren. Uit wetenschappelijk onderzoek is immers gebleken dat twee weken lang elke dag een kiwi eten, het humeur en de vitaliteit bevordert.[1]

De zomer staat op punt te beginnen. Traditioneel breekt dan een periode aan waarin mensen hun uiterste best doen om er goed uit te zien. Bee Venom, micellaire reinigingswaters of oranje lippenbalsems zijn maar enkele van de tientallen middeltjes waarnaar de Belg grijpt om er beter uit te zien. Maar waarom niet starten bij het begin?

De doorsnee Belg heeft maar weinig oren naar een gezond voedingspatroon. Laat net dat de sleutel zijn van een verhoogde vitaliteit en van er goed uitzien. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat kiwi’s eten het humeur verbetert en voor extra energie zorgt.1 Kiwi’s zijn, meer dan welke fruitsoort ook, rijk aan vitamine C. Daarnaast bevatten ze ook heel wat mineralen (o.a. Kalium) en vitaminen zoals foliumzuur.[2] Kortweg zijn kiwi’s energiebommetjes en het ideale voedingsmiddel om de dag mee te starten.

Doe de Zespri boost

Om de consument op weg te helpen naar een meer evenwichtig voedselpatroon en een verhoogde vitaliteit, lanceert Zespri de mobiele app ‘Doe de Zespri boost’. De kiwiproducent daagt de consument uit om twee weken lang elke dag een kiwi te eten en zo zelf het positieve effect van kiwifruit op de vitaliteit te ervaren.

Tatiana Silva, ex-Miss België en ambassadrice van Zespri® kiwifruit: “Als presentatrice en gezicht van verscheidene merken is het belangrijk dat ik optimaal straal, maar met mijn druk schema is het niet altijd even evident om mijn dagelijkse portie fruit in te plannen. De vitaliteitsapp van Zespri® was dus een goede test voor mij en werkte ook effectief! Niet alleen is het nu een goede gewoonte geworden, ik merk ook dat ik beter in mijn vel zit. Het kiwi-effect is écht, en die boodschap ondersteun en verspreid ik dus graag ”.

De mobiele applicatie ‘Doe de Zespri boost’ heeft een vitaliteitskalender waarop de consument gemakkelijk zijn kiwigebruik kan bijhouden. Daarnaast bevat de app ook energieke recepten waarmee de consument aan de slag kan. Via push-berichten vertelt de app wanneer de consument een kiwi is vergeten en geeft hij tips om er beter uit te zien.

De ‘Doe de Zespri boost’ app is gratis te downloaden in de App Store en Google Play Store. Wie geen smartphone heeft of liever via social media deelneemt, kan de uitdaging aangaan op de Facebook pagina van Zespri Belgium.

 

[1] Studie van de Universiteit van Otago, Christchurch

[2] USDA Nutrient Database 2012

Dimitri Vleminckx

Ketchum

Veerle De Taeye

Marketing Manager Zespri benelux, Zespri

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Zespri

De Zespri groep (Zespri Group Limited) is in handen van een 2700-tal Nieuw-Zeelandse kiwiboeren. Zij staan in voor het telen van Zespri kiwi’s, volledig in lijn met ons kwaliteitssysteem. Naast het hoofdkantoor in Berchem (België), heeft Zespri Europa een uitgebreid netwerk van lokale verkoop- en marketingspecialisten, in de belangrijkste Europese landen. Zo werkt Zespri globaal, maar tegelijk lokaal. De Zespri kiwi’s komen toe in drie Europese havens: Zeebrugge (België), Tarragona (Spanje) en Porto Vado (Italië). Zespri heeft vestigingen wereldwijd: van Nieuw-Zeeland, Europa en Noord-Amerika tot Azië.

Neem contact op met

Posthofbrug 10 bus 3 2600 Berchem

+32 3 201 0801

[email protected]

www.zespri.eu