Zespri verkrijgt gezondheidsclaim in Nieuw-Zeeland ​ voor bijdrage van Green kiwi’s aan vlotte darmtransit

Wereldwijde primeur voor vers fruit

Zespri heeft in Nieuw-Zeeland als eerste een zelf-onderbouwde gezondheidsclaim verkregen bij de Food Standards Australia-New Zealand (FSANZ). Zespri verwierf de claim voor de bijdrage van Green kiwi’s aan een vlotte darmtransit.

Dr. Dave Tanner, General Manager Science & Innovation bij Zespri, verklaart dat het een wereldwijde primeur is dat een onderbouwde gezondheidsclaim wordt toegewezen aan vers fruit.

“Hoewel het de meeste mensen niet verwondert dat Zespri Green kiwi’s kunnen bijdragen aan een vlotte darmtransit, is de onderbouwde claim van de FSANZ toch belangrijk voor onze langetermijnstrategie. Op termijn ambiëren we ook een Europese gezondheidsclaim voor onze kiwi’s", aldus dr. Tanner.

De gezondheidsclaim is gebaseerd op gegevens uit klinische studies en bewijzen uit bijkomstig onderzoek dat de afgelopen tien jaar werd verricht. De claim bevat een systematisch literatuuroverzicht en data afkomstig van onafhankelijke onderzoekers die opereerden namens Zespri.

Veronique Parmentier, Global Marketing Manager bij Zespri, stelt dat gezondheidsmarketing een belangrijke bouwsteen is van de wereldwijde marketing van Zespri als A-merk.

“Ons onderzoek toont aan dat hoe meer de consument weet over de gezondheidsvoordelen van kiwi’s, hoe groter de kans is dat ze kiwi’s zien als een belangrijke en voedzame toevoeging aan hun dagelijks dieet. We willen verder bouwen op onze basis van vaste en loyale klanten, die de voordelen van kiwi’s op de gezondheid en de spijsvertering waarderen. Veel landen eisen wetenschappelijk bewezen gezondheidsclaims die goedgekeurd zijn door de overheid. De claims zijn onderdeel van onze gezondheidsmarketing en helpen deze te ontwikkelen als wereldleider op het vlak van kiwi’s”, zegt Veronique.

Het belang van gezondheidsmarketing neemt toe, rekening houdend met globale trends als een verouderende bevolking, een groeiende middenklasse in ontwikkelingslanden en een toenemende interesse in een gezonde levensstijl.

Zespri kiwifruit heeft tal van gezondheidsvoordelen, het draagt bij tot een goede gezondheid en verhoogt de vitaliteit. Zespri kiwifruit is rijk aan voedingsstoffen, is een bron van vezels en bevat het enzym actinidine dat kan helpen bij de afbraak van proteïnen tijdens de spijsvertering. Kiwifruit is ook rijk aan vitamine C.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Zespri

De Zespri groep (Zespri Group Limited) is in handen van een 2700-tal Nieuw-Zeelandse kiwiboeren. Zij staan in voor het telen van Zespri kiwi’s, volledig in lijn met ons kwaliteitssysteem. Naast het hoofdkantoor in Berchem (België), heeft Zespri Europa een uitgebreid netwerk van lokale verkoop- en marketingspecialisten, in de belangrijkste Europese landen. Zo werkt Zespri globaal, maar tegelijk lokaal. De Zespri kiwi’s komen toe in drie Europese havens: Zeebrugge (België), Tarragona (Spanje) en Porto Vado (Italië). Zespri heeft vestigingen wereldwijd: van Nieuw-Zeeland, Europa en Noord-Amerika tot Azië.

Neem contact op met

Posthofbrug 10 bus 3 2600 Berchem

+32 3 201 0801

[email protected]

www.zespri.eu